Lazat!

16 October 2012

Alvin & Vivian: Malaysia's Very Own Porn Star?

Hmm... aku ada terbaca sebuah artikel mengenai "pornstar" ni melalui blog-blog dan aku seakan terkejut. Jangan salah anggap. Aku menulis ni bukan sebab nak promote or anything tapi just to share apa yang aku fikirkan saja. So, jangan nak dok menggatal tanya aku mana nak dapat video diorang ke apa ke. Termasuk link. Biarlah ia di klafisikasikan sebagai "confidential research source". Jangan risau, aku bukan buat tuduhan melulu ke apa ke. Aku dah tengok gambar dan video memang sah mereka..Hehehe..

Ladies and gentleman, memperkenalkan Alvin Tan dan Vivian Lee.

Alvin Tan
Vivan Lee





Mereka berdua merupakan warga Malaysia yang sedang mengambil course perundangan di National University of Singapore (NUS). Mereka berdua merupakan sebuah pasangan couple yang cukup daring dan berani. Boleh dikatakan bodoh juga. Well, nak dikatakan terdapat beribu-ribu video klip lucah lain yang dihasilkan oleh warga negara kita termasuk melayu. Kebanyakkannya bertujuan peribadi dan akan 'terpublish' bila "leak" atau jatuh ke tangan pihak yang tidak bertanggungjawab. Tetapi bukan seperti kes mereka berdua ni.

Mereka berdua start dengan mengambil gambar bogel masing-masing bagi tujuan peribadi sehingga Vivian terdetik untuk upload di internet bagi tujuan mencari 'penghargaan' di atas usaha gigih mereka. Mereka post di facebook dan blurkan bahagian-bahagian "kritikal" di dalam gambar tersebut. Mereka menggelarkan diri mereka sebagai "Alvin & Vivian".


Kemudian setelah mengumpul bahan-bahan, mereka upload pula video seks mereka tanpa blurkan muka atau tubuh badan mereka. Selain daripada itu, mereka juga mengatakan bahawa mereka upload gambar serta video seks mereka ini untuk tatapan semua. Mereka juga menyatakan bahawa ia pernah menjadi impian bagi mereka berdua menjadi bintang "adult film" suatu hari nanti. Di dalam interview bersama Yahoo!Singapore, Alvin mengatakan beliau tidak merasa bersalah untuk kesemua hasil ini kerana ia merupakan satu excitement bagi mereka berdua.


"Part of me was worried about the real negative consequences like whether I breached anything legal or how would NUS react to this.Of course the other part of me feels it’s quite surreal. I can’t say that I’m not excited. It’s not something you get to do everyday, it’s something most people won’t get to do in their whole life so that’s what I mean by exciting. It’s something different and unique." - Alvin Tan


Mereka merasakan bahawa seks merupakan subjektif dan tidak harus di "taboo" oleh masyarakat. Apabila di tanya, mereka mengatakan bahawa mereka yang berfikiran terbuka tidak boleh anggap yang seks merupakan sesuatu jenayah.

"We don’t see why people who are sexually-active and/or being open about their sex lives should be treated as sinners or criminals. Sex is a natural reproductive process that really doesn’t deserve to have a stigma attached to it. Close-minded people need to get over it." - Alvin dan Vivian.

Apabila ditanya pula mengenai akibat daripada kerja mereka ni, Alvin berkata bahawa beliau sudah bersedia dengan akibat-akibat yang akan datang dan tidak getar padanya.

"So far so good. I wouldn’t say I’m not worried but I’m prepared for it – to be expelled, for my scholarship to be taken away. I've started my own firm and it’s doing pretty well, so that’s actually my career plan anyway." - Alvin Tan.


So macam mana pandangan korang pulak? Haish.. aku kadang-kadang risau jugak dengan generasi yang sedia ada ni. Kalau tak belajar, bodoh pulak. Kalau belajar, terlebih pandai pulak. Jika diorang bercakap mengenai seks merupakan satu lumrah semulajadi, natural reproductive process memang betul. Ia adalah satu proses semulajadi untuk "reproduction". And as a human, there is a fine line that separates us with animals. Kita dilahirkan sebagai makhluk yang mulia. Mempunyai akal. Ada maruah. Itu yang salah tu, bila dah terlampau pandai, dan tiada landasan agama, orang-orang seperti mereka akan cross that fine line. Kalau mereka suka aksi mereka menjadi tatapan umum, apa bezanya mereka dengan anjing yang sedang berdoggy kat public?

So, kepada mahasiswa dan generasi zaman sekarang. Fikir guna otak... bukan pakai lutut.

p/s: Walaupun bukan orang Melayu, as a Malaysian, we should be embarrassed by this.

10 comments:

bukankosong said...

walau bangsa lain

tp buat malu negara sendiri

terry rotten said...

Dah lama bro isu psl mereka nie.. saja nak cari populariti murahan dan tempat dalam bidang pornstar.. mmg sah asal dr negara kita.. aku dulu ada isu nie tp kansel nk post dlm blog gua.. sebab menyampah! hahaha... your friend www.terryrottenblog.com

Anonymous said...

Publisiti murahan...tgh hari semalam aku terbaca benda ni kat yahoo news, pastu tgk tumblr diorang....ewww GROSS! pastu ptg diorang dah padam dah tumblr diorang tu.. diorang ni mesti jenis yg turned on bila tgk benda bodoh cam 2 girls 1 cup tu...eiii geli geli geli!!

Kufazuke said...

betul tu para komentar sekalian... aku rasa la kan... pengaruh bahan2 lucah pun menjadi satu faktor jugak sbnrnya. Maybe pada mata mereka, ia nampak kool sbb dpt byk perhatian, dpt byk sorakan atas aksi2 mereka... tp mereka tak nampak akibat di sebaliknya...

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Kufazuke said...

terima kasih pakjoe.. saya sudah sertai group tu... terima kasih sebab follow blog ini... dan kalau bleh, selalu2lah jgak menjenguk ye...

HiDDeN pRecIoUs said...

aduh nak masuk dunia porn pon biarlah muka masing2 hensem & cantik..ni dah la xde rupa..ditayang2 plak body tu kat umum..ade plak tu yg xde taste g tgk..dunia dunia

Kufazuke said...

betul tu.. kalau nak join porn pun, sememangnya di malasyia takde market sebab di haramkan kat sini... pergi la jadik warga america... kat situ market tinggi.. tp sblom tu kena byk kerja la sebab muka nak kena alter.. body nak kena bikin dulu... skill kena perbaiki.. bkan calang2 org dpt bersinar dalam industri macam ni...

munir ardi said...

wah mereka nak apa ya dengan memperlihatkan aurat seperti ini tapi ya memang demikian godaan dunia

Kufazuke said...

mereka bicara bahawa apa dilakukan mereka itu satu seni yang harus dipertonton.. bisa buka mata dunia gomongnya. Barangkali mereka betul di situ. Dari sudut negatif nya la. :)

You May Want To Watch This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Let's Interact!

Flex FM Live!!